De filosofie achter de Lite-Body® methode

De auteur van de Lite-Bodyģ methode is Gabriela Wolbers, in 1979 cum laude afgestudeerd aan de IndustriŽle Scheikundige Universiteit ďPolytechnic Institute of BucharestĒ. Haar passie voor organische scheikunde werd de achtergrond voor de Lite-Bodyģ methode gebruikte praktische toepassingen. De bedoeling van de auteur is aan de wereld bekend te maken wat zij heeft ontdekt en getest met onmiddelijk resultaat voor onze gezondheid en ons welbevinden. Verbetering van deze aspecten leidt inherent tot gemakkelijk bestaan, menselijke vooruitgang en evolutie.

 

WIJ ZIJN ALLEN EEN is de achterliggende filosofie van de Lite Bodyģ methode die van mening is dat alle mensen een open systeem zijn die interactief zijn met alle andere bestaande open systemen in het universum. Voedingsmatige elementen op zichzelf zijn niet voldoende om een gezonde levenswijze te promoten.

 

Lite-Bodyģ s eerste benadering is ons fysieke lichaam; waaruit bestaat het en hoe kunnen wij het geven wat ermee vergelijkbaar en essentieel voor het leven is. Ons lichaam bestaat uit: ca. 70% water (84% bij kinderen); 12% proteÔne; 12 tot 15% vet (mannen minder dan vrouwen); 3,5% mineralen; 0,5% glucose en glycoseen. Onderzoek toont aan dat ons lichaam 50% essentiŽle ingrediŽnten nodig heeft (waarvan 45 voedingsmiddelen zijn) om te overleven. Wij zullen deze 50 essentiŽle voedingsmiddelen ESSENTIELEN noemen. Dit zijn:
EssentiŽle voedingsmiddelen; 8 aminozuren (10 voor kinderen en 11 voor baby's); 2 essentiŽle vetzuren; 13 vitaminen; 20 of 21 mineralen;


Omdat onze lichamen deze vitale levensbehoeften niet zelf kan maken, moeten zij komen uit externe bronnen. Het is belangrijk te weten dat wij deze ingrediŽnten niet alleen nodig hebben, maar dat wij alle 50 de hele tijd in de juiste hoeveelheid nodig hebben. Een tekort aan ENIG van deze ESSENTIELEN zal de juiste werking van onze lichamen schaden en zal op korte termijn leiden tot ziekte en op langere termijn tot degeneratieve condities. Allereerst zullen de cellen niet al hun noodzakelijke essentiŽlen krijgen waarna de celmembranen beschadigd zullen raken waardoor giften gemakkelijk toegang tot de cellen kunnen krijgen, waarna de celfunctie zal afnemen, zij zullen hun vitaliteit verliezen (ze verliezen hun grip op het leven) en de degeneratie begint. Daarna zullen groepen cellen degenereren en daarna gehele organen. In het beginstadium van degeneratie kan het proces nog worden omgekeerd maar in een kritiek stadium van celdegeneratie kan het proces niet meer worden teruggedraaid.
Afgezien van de ESSENTIELEN zijn er ook enige andere ondersteunende elementen die onze gezondheid enorm verhogen. Dit zijn vezels en vriendelijke bacteriŽn die onze spijsvertering in goede conditie houden.
Omdat wij allen verschillend zijn en omdat het moeilijk is en uitermate uitgebreid om vast te kunnen stellen welke essentiŽle ons lichaam mist, begint Lite-Bodyģ door het introduceren van alle voedingsmiddelen in een voldoende hoeveelheid (niet te weinig en niet te veel) om het lichaam zelf te kunnen laten beslissen wat het nodig heeft. Lite-Bodyģ heeft niet de intentie te diagnosticeren of ziekten te behandelen. Lite-Bodyģ tracht het lichaam de mogelijk te bieden alle noodzakelijke essentiŽlen ineens tot zich te nemen en de cellen te voeden met wat zij werkelijk nodig hebben om gelukkig te kunnen leven.
Lite-Bodyģ neemt wetenschappelijke ontdekkingen met betrekking tot de kwaliteiten, verbondenheid en werking van essentiŽle ďgoedeĒ en giftige en onnodige ďslechteĒ categorieŽn van: vetten, proteÔnen, koolhydraten en de effecten van water, vitaminen en mineralen, lucht en licht in overweging.

 

Lite-Bodyģ neemt eveneens in overweging dat gedurende onze evolutie op de planeet aarde alle relevante data in herinnering van onze cellen opgeslagen ligt. In onze lichamen ligt de databank van al deze kennis opgeslagen. Wij kunnen ons ook realiseren dat wij alle stadia van voedselconsumptie en evolutie met het doel van overleven hebben doorlopen en dit heeft erin geresulteerd dat wij feitelijk omnivoren zijn. De beperkingen die sommige mensen zich met betrekking tot bepaalde voedselgroepen opleggen zijn niet meer dat persoonlijke voorkeuren die dienen te worden gerespecteerd. Het feit dat verschillende mensen verschillende voorkeuren hebben toont aan dat er op de wereld een grote diversiteit in voorkeuren bestaat. Dit betekent niet dat de ene voorkeur beter is dan de andere. Daarom zijn wij van mening dat standaard voorkeuren niet als norm kunnen worden opgelegd. Het resultaat hiervan is een allround, alles omvattende levens- en gezondheidsondersteunende voeding (schoon water, essentiŽle aminozuren (proteÔne), essentiŽle vetten, goede koolhydraten, vitaminen en mineralen) toegesneden op het menselijk lichaam. Als we het een dieetnaam zouden moeten geven kan Lite-Bodyģ Het EssentiŽle Dieet worden genoemd. Lite-Bodyģ promoot bescheidenheid en diversiteit in voeding en is gebaseerd op de menselijke essentiŽle behoeften. De proportie tussen de essentiŽlen is gekozen op een manier dat de voor ons lichaam noodzakelijke balans bevorderd wordt.
De voedingsmiddelen die schadelijk zijn voor het menselijk leven en gezondheid zijn niet in deze methode opgenomen. Dit zijn;


Gelijktijdig met het proces van het voeden en reinigen van onze lichamen voegt Lite-Bodyģ andere betekenisvolle aspecten toe zoals mentale (het opbouwen van een goede gedachten gang), emotionele aspecten en onze verbinding met de Bron.

 

De Lite-Bodyģ methode promoot en slaat 2 vliegen in ťťn klap: twee revolutionaire ideeŽn (pilaren) en hun praktische toepassing.
De eerste pilaar van de Lite-Bodyģ methode is:
HET VASTSTELLEN VAN PRIORITEITEN (natuurlijke wijzen van evolutie) in plaats van DEADLINES (zijnde specifiek voor het Ego) en de praktische toepassing van dit idee in het dagelijks leven.
De tweede pilaar van de Lite-Bodyģ methode is een voorbeeldige omschakeling:
Het omschakelen van het menselijke handelen van de OVERLEVINGS STAND (gebaseerd op angst naar de VERANTWOORDELIJKE STAND (gebaseerd op verantwoordelijkheid).

 

De praktische toepassing van de methode en diens pilaren worden besproken en gedetailleerd beschreven in het voortgangsjournaal dat bij het Lite-Bodyģ programma wordt meegeleverd. In het licht van haar bedoelingen heeft de auteur van de Lite-Bodyģ methode vastgehouden aan een zeer goede kwaliteit van de in de methode opgenomen producten en tegelijkertijd de kosten voor een ieder betaalbaar gehouden. De methode heeft niet de intentie kookboeken te verkopen omdat er op dat gebied al voldoende excellent werk is verricht.

 

De auteur blijft congruent aan haar bedoelingen om aan de wereld bekend te maken wat zij heeft ontdekt en getest waarbij onmiddellijke resultaten voor onze gezondheid en ons welzijn naar voren zijn gekomen. Verbetering van deze beide aspecten leidt onvermijdelijk naar een gemakkelijk bestaan, menselijke vooruitgang en evolutie.