Filozofia metodei Lite-Body®

Autorul metodei Lite-BodyŽ este Gabriela Wolbers, absolventa cum laude a "Institutului Politehnic Bucuresti", promotia 1979. Pasiunea ei pentru chimia organica a devenit cimpul de lucru pentru aplicatiile practice folosite in metoda Lite-BodyŽ. Intentia autoarei este sa dezvaluie lumii ceea ce a descoperit si testat ca aducind rezultate imediate sanatatii si starii noastre de bine. Imbunatatirea acestor aspecte, conduce inerent la starea generala de bine, la progresul uman si la evolutie.

 

TOTI SUNTEM UNUL este laimotivul metodei Lite BodyŽ care considera ca toti oamenii sunt sisteme deschise ce interactioneaza cu toate celelalte sisteme deschise existente in Univers. Numai elemente de nutritie nu sunt suficiente pentru a promova un mod de viata sanatos.
Primul pas al metodei Lite-BodyŽ incepe in realitatea corpului nostru fizic; din ce este facut si cum putem sa-i dam ceea ce este compatibil cu el si esential pentru viata. Corpul nostru este alcatuit din: ca. 70% apa (84% la nou nascuti); 12% proteina; 12 pina la 15% grasime (la barbati mai putin decit la femei) 3,5% minerale; 0,5% glucoza si glicogen. Cercetarea a aratat ca organismului uman ii trebuie 50 de ingrediente esentiale (dintre care 45 sunt substante nutritive) pentru a supravietui. Ne vom referi la aceste 50 de ingrediente esentiale sub numele de ESENTIALE. Acestea sunt:


Deoarece corpul uman nu poate sintetiza aceste ingrediente sustinatoare de viata, ele trebuie sa vina dintr-o sursa externa. Este importat de notat ca avem nevoie de cele 50 de ingrediente tot timpul si in proportie optima! Lipsa ORICAREIA din ESENTIALE va impiedica functionarea corecta a organismului si va duce pe termen scurt la imbolnavire, si pe termen lung la conditii degenerative. Intii, celulele nu vor mai primi de ce au absoluta nevoie, apoi membrana celulelor se va deteriora, apoi toxinele vor patrunde mai usor in celule, apoi functiile celulelor vor fi slabite apoi celulele isi vor pierde vitalitatea si vor incepe sa degenereze. Apoi grupuri de celule vor degenera, apoi organe intregi. In stadiul incipient al degenerarii celulare acest proces poate fi reversat, dar intr-o faza avansata de degenerare a celulelor procesul devine ireversibil.
Pe linga ESENTIALE, mai exista si alte elemente de sustinere si suport al sanatatii. Acestea sunt fibrele si bacteriile prietenoase, care ajuta la mentinerea aparatului digestiv in conditii bune.
Deoarece suntem diferiti si pentru ca este foarte dificil si laborios sa stabilim pentru fiecare in parte ce Esentiale lipsesc din corpul nostru, Lite-BodyŽ include toate nutrientele Esentiale in suficienta cantitate (nici prea mult dar nici prea putin), lasind corpul sa decida de ce are nevoie. Lite-BodyŽ nu face diagnosticari si nu trateaza boli. Lite-BodyŽ ofera posibilitatea corpului sa primeasca toate Esentialele dintr-o data si sa hraneasca celulele cu ceea ce au nevoie pentru a trai fericite si multumite.
Lite-BodyŽ ia in considerare studiile stiintifice facute in legatura cu calitatea, interconexiunea si modul in care interactioneaza grupele esentiale "bune" si "toxice" ale urmatoarelor categorii ; grasimi, proteine, hidrati de carbon - in contact cu vitaminele, mineralele, aerul si lumina.
Lite-Body&re ia in considerare faptul ca de-a lungul evolutiei noastre pe planeta "Pamint" toate datele relevante au fost inmagazinate in memoria celulelor noastre. Si, la fel, faptul ca specia umana a trecut prin toate fazele de consum de alimente in scopul supravietuirii si evolutiei, si ca rezultat al acestui lucru, specia umana este omnivora. Restrictiile pe care anumiti oameni si le impun in legatura cu anumite grupuri de alimente nu sunt nimic altceva decit preferinte personale care trebuie respectate. Faptul ca diversi oameni au preferinte diferite fata de alimente arata doar ca pe Pamint exista o diversitate mare de preferinte. Asta nu inseamna ca o preferinta este mai buna decit alta. Din acest motiv, consideram ca "standardizarea" anumitor preferinte nu poate fi impusa ca norma.
Rezultatul acestui studiu complex este metoda Lite-BodyŽ care este atotcuprinzatoare, incluzind elemente nutritive care sustin viata si sanatatea (apa curata, amino acizi essentiali, acizi grasi esentiali, hidrati de carbon sanatosi, vitamine si minerale) alese pe masura nevoilor corpului uman.
Daca ar fi sa dam un nume de dieta acestei metode, Lite-BodyŽ ar putea fi numita Dieta Esentiala sau Dieta Esentialelor, promovind moderatia si diversitatea in nutritie, fiind bazata pe necesitatile reale ale oamenilor.

 

Proportia dintre Esentiale a fost aleasa in asa fel incit sa promoveze echilibrul perfect al corpului uman.

Alimentele care sunt daunatoare vietii si sanatatii umane nu sunt incluse in aceasta metoda. Acestea sunt;

In acelasi timp cu ingrijirea si curatarea corpului, Lite-bodyŽ aplica si alte metode folositoare pentru modelarea anumitor aspecte umane legate de mental, emotional si coexiunea cu Sursa existentei noastre.
Metoda Lite-Body&re promoveaza doua idei revolutionare (principiile sau stilpii de rezistenta ai metodei) si modalitatea lor practica de aplicare.
Primul principiu al metodei Lite-BodyŽ este:
STABILIREA DE PRIORITIATI (ca mod natural de evolutie) in loc de TERMENE LIMITA (acestea fiind specifice Egoului) si aplicatiile practice in viata de toate zilele.
Al doilea principiu al metodei este: Schimbarea modului uman de a actiona folosind MECANISMUL DE SUPRAVIETUIRE (bazat pe frica) cu MECANISMUL DE RESPONSIBILITATE (bazat pe responsabiliate).

 

Aplicatiile practice ale metodei si principiilor ei sunt discutate in detaliu in Jurnalul Progresului, care se livreaza cu programul Lite-BodyŽ si care este forta invizibila a succesului acestei metode.
In lumina intentiilor ei, autoarea metodei Lite-BodyŽ va mentine standardul produselor incluse in aceasta metoda de o calitate impecabila iar costurile - accesibile pentru toate categoriile de venituri. Metoda nu intentioneaza sa vinda carti de bucate. S-au scris nenumarate carti excelente pe aceasta tema.
Autoarea ramine consecventa fata de intentia ei de a face cunoscut lumii ceea ce a descoperit si testat ca aducind rezultate imediate sanatatii si starii noastre de bine. Imbunatatirea acestor doua aspecte conduce inerent la starea generala de bine, progres uman si evolutie.