SANATOS; FIZIC, EMOTIONAL SI MENTAL

INNOBILEAZA-TI VIATA; ZI CU ZI
INNOBILEAZA LUMEA; INCEPIND CU TINE

FII SCHIMBAREA PE CARE VREI SA O VEZI IN LUME (GHANDI)

Schimbarea lumii incepe cu tine. Multi dintre noi cred ca lumea in care traim trebuie sa se schimbe si sa devina mai buna. Majoritatea dintre noi a incercat sa schimbe lumea incercind sa schimbe oamenii din jurul nostru. Secretul schimbarii lumii este ca tu sa devii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume.
Nu poti da ceea ce nu ai. Nu poti da dragoste altora, atita timp cit nu ai dragoste pentru tine. Nu poti sa-i accepti pe altii atita timp cit nu te accepti pe tine. Nu poti imparti cunoastere, decit daca ai cunoastere. Nu poti imparti intelepciune, decit daca ai intelepciune

 

ZONA DE PROTECTIE DINTRE NOI SI RESTUL LUMII.

Pe majoritatea dintre noi viata ne sperie in anumite momente. Pentru a ne proteja, cream un strat de protectie intre noi si restul lumii. Stratul acesta de protectie poate fi exterior, interior sau o combinatie din ambele. Straturile de protectie exterioare sunt grasimea, dorinta de a-i multumi pe altii si manifestari externe de bucurie (chicoteala). Straturile de protectie interioare sunt un comportament rational exagerat, manifestari exagerate de vointa, superioritate intelectuala, tinerea altora la distanta,etc.

 

CU CIT SUNTEM MAI GRASI CU ATIT NE TREBUIE MAI PUTINA MINCARE, CA SA NE INGRASAM SI MAI MULT.

Poate fi adevarat ce scrie mai sus? DA, din pacate este adevarat... Odata ce intri in spirala productiei de grasime intri in cadere libera. Jumatate de kg de muschi consuma intre 75 si 150 de calorii pe zi – masa musculara ajuta corpul si de aceea consuma energie, pe cind jumatate de kg de grasime consuma numai 3 calorii pe zi- grasimii nu-i trebuie prea multa energie ca sa se intretina.
Acum poate intelegi de ce grasimea atrage dupa sine mai multa grasime.

 

MITUL CA ESTI "ESTI CEEA CE MANINCI"

Vi se pare cunoscut acest mit? A circulat pentru atit de mult timp si a fost citat de atit de multe ori, incit originea lui s-a pierdut. Este timpul sa distrugem acest mit. TU esti o fiinta de o perfectiune de nedescris si faci parte dintr-o realitate unde totul este in legatura. Faci parte dintr-o ordine inalta si perfecta si acea ordine face parte din tine. Asa cum Universul incearca sa ne comunice, TOTI SUNTEM UNUL.
Dupa cum ai citit in filozofia metodei Lite-Body®, suntem cu mult mai mult decit ceea ce mincam. Odata ce te vei imbarca in aceasta calatorie vei realiza cine esti TU cu adevarat.

 

MITUL CELOR DOUA CATEGORII DE OAMENI; CATEGORIA INVINGATORILOR SI CATEGORIA INVINSILOR.

Un alt mit care circula de foarte multa vreme este acela despre cele doua categorii de oameni. Prima categorie ii include pe cei care maninca absolut tot ce vor fara sa se ingrase. A doua categorie ii include pe cei care se ingrasa din aer. Acest mit a circulat pentru atit de multa vreme, incit a capatat viata si a devenit un “adevar” facind milioane de victime.
Nu stiu in ce categorie te plasezi tu, insa daca ar fi sa iau de bun acest mit, eu ma includ in a doua categorie. Pina acum nu am intilnit nici o persoana care face parte din prima categorie. Secretul celor din prima categorie este ca isi monitorizeaza sanatatea si greutatea feroce si de fiecare data cind se abat un pic de la ceea ce considera ei normal iau masuri urgente (isi schimba alimentatia, nu mai consuma zahar rafinat, piine alba, alcool, etc). Daca as continua sa cred in acest mit (dar nu mai cred in el de mult) as trage concluzia ca ceva este in neregula cu mine. Acest sentiment de vinovatie ar aduce dupa sine o avalansa de ginduri si emotii negative. In plus, acest mit a fost intarit de o multime de carti de diete si carti educative care incearca sa ne convinga ca fiind sanatos la trup si minte este pur si simplu o stare mentala. Da' de unde!
Este timpul sa distrugem acest mit. Adevarul adevarat este ca toti oamenii (cu rarele exceptii ale acelora nascuti cu discrepante genetice sau de alta natura) sunt nascuti cu un mecanism de aparare foarte sofisticat si din aceasta cauza sunt echipati sa faca fata solicitarilor fizice, emotionale si mentale. Cu toate acestea, din cauza bombardamentului toxic la care este supus corpul nostru (mituri neadevarate, ginduri negative, refuzuri, durere, alimente toxice, bauturi nesanatoase, etc) si din cauza lipsei de hrana esentiala, ne poluam, si ablitatea noastra innascuta de aparare se deterioreaza. Aceasta deteriorare ne pune intr-o permanenta stare defensiva, care este dusmanul numarul unu al evolutiei noastre si cauza deconectarii de la sursa existentei noastre.

 

Deoarece, cu timpul, mecanismul nostru de aparare se uzeaza, invatam sa construim alt mecanism de aparare, care este personalitatea falsa, aceasta fiind fateta sociala pe care o aratam lumii, pentru a pastra aparentele si a putea sa functionam in societate.

 

Relatia intre personalitatea falsa si mincare.
Personalitatea falsa este versiunea deformata a ceea ce suntem noi cu adevarat, in toata splendoarea noastra. Asta implica faptul ca relatia acestei personalitati false cu mincarea… este…ai ghicit bine, falsa. In functie de aspectul predominant al personalitatii false – fizic, emotional sau mental- exista trei feluri de relatii false cu mincarea.

 

Obsedatii de diete – sunt oamenii care refuza sa ia in consideratie biologia umana. Acesti oameni sunt obsedati de a urma strict toate regimurile alimentare, de multe ori infometindu-se si urmind regimuri alimentare care recomanda un consum minim caloric. Aceasta metoda de slabire prin infometare s-a dovedit de nenumarate ori neplauzibila din punct de vedere stiintific.

 

Categoria oamenilor care maninca sub impuls emotional – Aceasta categorie este, fara doar si poate, cea mai mare categorie. Fiecare dintre noi a mincat in anumite momente din ratiuni emotionale. Este atit de usor sa cladesti o relatie emotionala cu hrana. Hrana nu te dezamageste niciodata, pe cind oamenii si relatiile o vor face.
In hr ana poti avea intotdeauna incredere, intr-o lume care ofera putina incredere. Alimentele pline de zahar, ciocolatele, nu vor striga niciodata la tine ca nu vor sa fie baute sau mincate. Cu ele esti intotdeauna sigur si in control. Intr-o lume in care siguranta, bucuria sincera, increderea si adevarul sunt greu de obtinut poti sa te bazezi intotdeana pe hrana. Hrana actioneaza ca un generator instantaneu al sentimentelor de bine. Hrana il poate livra si pe Mos Craciun, daca e sa ne luam dupa anumite reclame. Cine stie? De cite ori bei o anumita bautura racoritoare …. poate ai norocul sa apara Mos Craciun in persoana.
De fiecare data cind pesonalitatea noastra falsa cauta satisfactie instantanee, MINCAM. Aceasta gratificare instantanee conduce la blocarea sistemului nostru, care conduce la un anticlimax de indata ce sentimentul de bine a disparut. Anticlimaxul creat cere o noua doza de gratificare care ne face sa mincam si mai mult care duce la si mai multa blocare a sistemului; si uite-asa, mecanismul in spirala descendenta se pune in functiune. Iti spune ceva mecanismul asta?
Singura modalitate de a evita sa maninci la impulsul emotiilor este sa te intrebi ori de cite ori devi “ infometat de ceva bun” daca iti este foame de mincare sau de dragoste, afectiune si apreciere?

 

Categoria oamenilor care maninca la impuls rational; Cei ce cred in superioritarea mintii asupra materiei - acestia sunt oamenii care rationalizeaza totul. Ei stiu totul cel mai bine si au intotdeauna dreptate. In plus, aceasta categorie isi foloseste puterea vointei si analizeaza toate argumentele pro si contra inainte sa ia vreo decizie. Aceasta categorie de oameni tinde sa faca dieta de infometare numarindu-si caloriile, deoarece pentru ei aceasta dieta calorica pare foarte logica din punct de vedere aritmetic. Unu si cu unu si cu unu fac trei. Cum poate rezultatul adunarii a mai multor componente sa fie mai mult decit suma lor? Conceptul sinergiei: totalul adunarii a mai multor componente este mai mare decit suma lor- le este strain. Poate ca oamenii din aceasta categorie sunt cel mai in pericol sa devina bolnavi chiar mai repede decit ceilalti oameni pentru ca sunt determinati sa mearga pina la capat cu ceea ce ratiunea le spune ca este “bine” sa faca sau sa manince. De fapt "mintea stapineste totul" este credoul lor.

 

Cu timpul, ai uitat cine esti cu adevarat si ai devenit ceea ce cultura, familia, comunitatea in care traiesti si circumstanele te-au facut sa crezi ca esti. Metoda Lite-Body® este calatoria care te conduce catre adevarata ta natura, permitind luminii tale interioare sa straluceasca.