TEHNICA VIDEO EFT

TEHNICA DE ELIBERARE EMOTIONALA
EFT (EMOTIONAL FREEDOM TECHNIQUE)

In timpul zilelor de resetare vom folosi o procedura de resetare care se numeste tehnica de eliberare emotionala sau EFT.
EFT a aparut ca urmare a observatiei facute de absolventul facultatii din Stanford, USA inginerul Gary Craig: calitatea vietii umane este direct proportionala cu starea sanatatii noastre emotionale. Craig a studiat aplicatiile practice a nenumaratelor tehnici corelate cu meridianele si punctele de acupunctura si a creat teoria unificata numita EFT. Declaratia de deschidere a acestei metode este "cauza tuturor emotiilor negative o constituie o intrerupere in sistemul energetic al organismului". Pentru a se face inteles, el a recurs la o analogie (comparatie) intre corpul uman si un televizor. El a spus ca atita timp cit curentul (energia vitala) curge normal prin televizor (corp), sunetul si imaginea (fizicul, emotionalul si mentalul) sunt normale. Daca se petrece o intrerupere sau fluctuatie in scurgerea curentului (energiei vitale) atunci sunetul si imaginea se deformeaza (se creeaza boala). Tehnica EFT se aplica astfel:


1) Incepi cu afirmatia despre aspectul care te deranjeaza (durere de cap,frica de a vorbi in public, furia impotriva cuiva, cosmaruri, depresie, intepenire a gitului, etc), si simultan cu asta bati cu virfurile a doua degete (aratator si mijlociu) partea laterala a palmei cu care se da lovitura de carate (KC) spunind cu voce tare:
Cu toata aceasta (durere de cap, etc) ma accept total si neconditionat (sau) ma iubesc total si neconditionat (sau) ma iubesc imens). Se repeta aceasta afirmatie insotita de bataia partii laterale a palmei, de 3 ori.
Nu conteaza daca nu crezi ceea ce spui. Spune-o totusi cu convingere si cu voce tare.

2) Dupa ce termini de spus afirmatia de la punctul 1) de trei ori, continui sa bati de 7 ori (daca este mai mult sau mai putin nu conteaza) cu aceleasi doua degete pe urmatoarele puncte, in ordinea urmatoare; EB, SE, UE, UN, Ch, CN, UA spunind cu voce tare ; "Aceasta durere de cap" (sau alt discomfort). Punctele indicate mai sus se afla in urmatoarele locuri:

Pe scurt: Repeti afirmatia "cu toata aceasta durere de cap ma iubesc imens" insotita de bataia punctului mentionat in paragraful notat cu 1) de trei ori si sucesiunea batailor punctelor mentionate in paragraful 2) insotita de afirmatia "aceasta durere de cap" o data.

 

Dupa ce termini procedura da din nou un calificativ discomfortului pe care il mai ai, daca il mai ai. Daca nu esti multumit cu rezultatul obtinut repeta secventa procedurii inca o data spunind: "Cu tot acest rest de durere de cap ma accept total si neconditionat".

 

Versiunea mai sus mentionata difera fata de versiunea originala a metodei originale EFT si nu reprezinta tehnica in varianta originala.

 

Recomand din suflet tehnica eliberarii emotionale EFT pentru usurare emotionala, fizica si performanta pe care o produce. Bazat pe noile descoperiri impresionante ale energiilor subtile ale organismului, EFT a dovedit succes in mii de cazuri. Metoda poate fi aplicata practic pentru orice fel de problema careia nu i-ai gasit nici o rezolvare. Poti invata despre elementele de baza ale acestei metode prin downlodarea pe gratis a Manualului EFT la EmoFree. Daca doresti sa explorezi direct tehnica aplicata a metodei poti sa te duci direct la biblioteca EFT EmoFree.