INTREBARI

POT SA MANINC TOT CE VREAU, IN CE CANTITATE VREAU, PENTRU CIT TIMP VREAU, FARA SA MA INGRAS?

Vom raspunde la aceasta intrebare cu alta intebare: cit timp poti sa stai pe mjlocul strazii fara sa fii lovit de trafic?

 

ESTE POSIBIL SA AM EFECTE FIZICE NEPLACUTE IN TIMPUL PERIOADEI DE RESETARE?

Da, este posibil. Cu cit starea sanatatii tale (fizica, emotionala si mentala) este mai "degradata" cu atit te poti astepta la reactii adverse mai puternice. Este posibil sa faci diaree, acesta fiind semnalul unui fenomen de curatare. Realizeaza ce este si nu ii da prea multa importanta. Va trece. Si ce e mai important; daca te-ai angajat sa duci la bun sfirsit acest program, nu incalca promisiunea pe care ti-ai facut-o. Vezi ce scrie in ziua de resetare 3.

 

DE CE TREBUIE SA FILTREZ APA?

Apa de chiuveta contine clor si bacterii locale specifice zonei, care pot cauza infectii usoare. Cea mai buna metoda de filtrare a apei de la chiuveta este prin folosirea unui filtru simplu de carbon care este si cel mai efficient.

 

DE CE SE FOLOSESTE PUDRA DE PROTEINA IN ACEST PROGRAM?

Programul foloseste proteina din alimentatie (carne, peste, oua, lactate, graunte, alune, anumite vegetale, nuci) si suplimente de proteina de o calitate foarte buna si pura - sub forma de pudra sau capsule. Aceasta alegere a fost facuta deliberat pentru ca proteina din alimente este fie incompleta, fie vine acompaniata de suplimente nedorite, cum ar fi grasimile nesanatoase (din carnurile grase). Metoda vrea sa fie sigura ca ceea ce este esential organismului este primit de el in proportiile corespunzatoare.
Daca doriti sa cititi mai mult despre proteine va puteti uita pe Internet cautind “ protein Harvard”.

 

POATE PREA MULTA PROTEINA SA CAUZEZE PROBLEME?

Da, in cazul in care se consuma excesiv, fara a se “suplimenta” activitatea fizica. Prea multa proteina poate sa produca o decalcifiere (proteina are nevoie de calciu ca sa se digere) sau poate dauna peretilor arteriali (produsul secundar al digestiei proteinei este homocisteina, o substanta formata din cristale fine care pot dauna peretilor arteriali).

 

ESTE POSIBIL SA INTIMPIN STAGNARI IN TIMPUL SLABIRII?

1. Vei observa o stagnare ori de cite ori atingi o greutate pe care ai avut-o in trecut pentru o perioada mai mare de timp. Aceasta greutate s-a inregistrat in memoria celulelor si odata ce ajungi acolo corpul tinde sa ramina o perioada mai indelungata in acel loc, deoarece este o memorie familiara.
2. Ori de cite ori corpul trece printr-o perioada de discomfort mai mare (schimbari hormonale, stres, orice alta forma de discomfort) va tinde sa se agate de ce poate si nu va da drumul asa usor apei, hranei, emotiilor de mila, etc din organism. Aceasta este o reactie normala de aparare. Insa de indata ce conditia adversa dispare, totul revine la normal.

 

EXISTA VREO REGULA IN RITMUL CU CARE SLABIM?

1. Da, oamenii care s-au ingrasat usor slabesc usor si viceversa. Acest lucru este congruent cu modul de setare a organismului.

 

POT SA SCHIMB LIMITA DE GREUTATE PINA LA CARE DORESC SA AJUNG?

1. Sigur ca da. De fapt, iti vei da seama ca odata ce ai ajuns la prima limita de greutate propusa vei stabili imediat o alta limita mai joasa si asa mai departe.
2. Este de dorit sa stabilesti niste limite de greutate posibil de realizat si credibile pentru tine si numai dupa ce ajungi acolo sa stabilesti altele.

 

CARE ESTE MODUL CEL MAI REALIST SA DETERMIN GREUTATEA PE CARE DORESC SA O AM ; GREUTATEA MEA IDEALA ?

Acesta se bazeaza pe situatia ta actuala. Daca tu cintaresti 100 de kg si doresti sa ai 60 de kg este mai realist sa-ti doresti prima oara sa ai 80 de kg si odata ce ai ajuns acolo sa-ti doresti sa ai 70 kg si asa mai departe. Poti sa-ti identifici greutatea ideala folosind indicele de masa corporala descries in Jurnalul Progresului.

 

POT SA AJUNG LA GREUTATEA MEA IDEALA IN TIMPUL CELOR 35 DE ZILE DE TRANSFORMARE?

1. Da, daca diferenta intre greutatea ta actuala si cea pe care ti-o doresti este mica (de 6 pina la 8 kg).
2. Nu, daca diferenta este foarte mare. In acel caz cel mai bine este sa repeti faza de transformare de mai multe ori. Sunt oameni care au adoptat stilul alimentar al fazei de transformare in mod permanent.

 

ESTE SANATOS SA MANINC O PORTIE MARE DE MINCARE INAINTE DE CULCARE?

Nu, pentru ca, in general, colesterolul este fabricat in timpul noptii si de aceea e bine sa nu mai maninci portii mari de mincare dupa ora 20.00.

 

CIND POT SA MANINC FRUCTE?

Fructele trebuie servite cel mai bine cu 30 de minute inainte sau 3 ore dupa mesele principale (cu exceptia mesei de seara). Servirea fructelor dupa ora 15.00 nu mai este recomandata.

 

DE CITE ORI PE ZI E BINE SA MINCAM FRUCTE?

In faza 2 de Transformare este de dorit sa mincati fructe doar o data pe zi, cel mai bun moment fiind dimineata, pe stomacul gol. Daca stomacul este gol, fructele se duc direct in intestinul subtire unde se digera. Cu toate acestea, daca stii ca nu vei face exercitii fizice sau nu vei face cei 10.000 de pasi pe zi, este bine sa micsorezi sau sa eviti portia de fructa.

 

LA CE AJUTA INTREBARILE PUSE SI RASPUNSURILE PE CARE LE DAM?

Intrebarile au o putere imensa. Poti compara puterea intrebarilor cu puterea apei. Odata de apa ajunge linga rocile de munte va lovi in ele pina ce isi va sapa albia. Asa e si cind iti pui o intrebare. Subconstientul nu se va opri pina ce nu va gasi raspunsul la intrebare. Chiar cind dai un raspuns de doi bani, mintea(subconstientul) va continua sa caute raspunsul potrivit pina ce il va gasi. De aceea este bine sa-ti pui intrebari inaltatoare cum ar fi: “ Cum pot sa imi maresc capacitatea de a invata/citi ? Cum pot sa imi ating greutatea dorita de X kg? “ . Este in detrimentul tau sa-ti pui intrebari injositoare cum ar fi “ Ce e in neregula cu mine? De ce mi se intimpla numai mie lucruri proaste?De ce nu pot sa invat? De ce sunt gras si nesanatos?”.In ambele cazuri mintea va cauta si iti va da raspunsurile care sa se potriveasca intrebarilor tale. In primul caz raspunsul te va conduce la tehnici care sa te ajute sa inveti mai repede (sau sa slabesti) iar in al doilea caz raspunsul o sa-ti indice toti factorii care conlucreaza se te faca prost si gras.

 

Daca nu ai primit raspunsul la intrebarea ta in cele de mai sus sau daca ai o nelamurire sau o intrebare la care doresti raspuns, te rog sa ne trimiti un mail pe adresa info@lite-body.nl